Xamk yhteistyö

Takka tunnelmanluojana ja lämmönlähteenä

Varaava takka säästää lämmityskustannuksissa, ja luo tunnelmaa kotiin. Pitkään ja tasaisesti lämpöä luovuttava takka on edullinen ja ekologinen vaihtoehto. Yleensä takkalämmitystä käytetään toisen lämmitysjärjestelmän tukena.

Takan valinnassa ja sijoittelussa kannattaa kiinnittää huomiota käyttötarkoitukseen. Oletko ahkera takanlämmittäjä? Makoileitko mielelläsi sohvalla ja katselet takkatulta? Oletko innokas kokki? Takan voi rakennusvaiheessa sijoittaa jakamaan tilaa, nurkkaan tai vaikkapa omaan huoneeseensa. Rakennuttajaperhe halusi hyödyntää takkaa myös ruuanlaitossa, joten he päätyivät Uuniseppien Arctica - takkaleivinuuniin. Takan sijoittelussa hyödynnettiin arkkitehdin apua, ja lopulta se päätettiin sijoittaa keittiön saarekkeen päähän.

Tässä virallinen kuva takasta. On se vaan hieno!

Takan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös pintamateriaaliin. Halutaanko takasta katseenvangitsija, vai toivotaanko sen sulautuvan muuhun sisustukseen? Rakennuttajaperhe päätyi valitsemaan selkeillä linjoilla varustetun mattavalkoisen takan, joka on ajaton valinta ja sopii moneen tyyliin.

Me tosiaan päädyimme valitsemaan tämän Uuniseppien kauniin Arctica mallin.  Otimme sen matta valkoisilla laatoilla. Aivan nappi valinta, se sopii täydellisesti keittiön värimaailmaan! Takastamme ei enää puutu mitään muuta kuin klapit pesästä. Tässä jo kovasti odottelee, että pääsisi omaan kotiin kuuntelemaan puiden rätinää takassa. Olispa jo syksy! 

Tästä vain hieman huonolaatuinen kuva jossa takka näkyy.

Meillä on riittänyt nyt kaikenkaikkiaan touhua tontilla!  Dekon kuvaukset ovat takana päin, huhhuh! Meitä kävi haastattelemassa useampikin henkilö ja tarkin saattoi bongata mut myös iltalehdestä. Voiko tässä jo alkaa tituleeraamaan itseään julkkikseksi?? Kjeh kjeh. 

Pihatyöt on tosi hyvällä mallilla! Instassa onkin päässyt jo kurkistelemaan sinnekkin! Kasvien istutus aloitetaan ihan tuota pikaa, toivotaan että kasviraukat selviävät mun hellässä huomassani messuihin asti! Sisäkasveistahan olen siis onnistunut tappamaan jo kaksi.. Ei ole ihan mun juttu tämä! 

Palaillaan luultavasti parvekelasitusten tiimoilta! Tällä kertaa ääneen pääsee meidän isäntä, hän on hoitanut lasitusjuttusia, mulle jäi vaan lopputuloksen ihastelu tämän suhteen!  Mahtavaa! 

Ihanaa aurinkoista kesää kaikille!

p.s pahoittelut tekstien asettelusta ja erilaisista fonteista! Oltiin eri mieltä koneen kanssa siitä miten niiden pitäisi asettua. Mä taisin hävitä! 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eristämisestä

Xamk yhteistyö

Pohjapiirrustuksia by Xamk