Xamk yhteistyö


Ihanat xamkkilaiset laittelivat mulle blogitekstejä ja tässä olisi yksi niistä! Teksti ei siis ole minun kirjoittama, mutta samaistun vahvasti näihin fiiliksiin!

 
Meiksi pällistelemässä tontilla. Nythän siellä näyttää jo vähän erilaiselta.



Nyt kun Villa E valmistuu tehtaalla, ja päässä pyörii tuhat eri asiaa materiaalivalinnoista sekä pohjaratkaisusta, olen alkanut myös pohtimaan suomalaisten asumistottumuksia ylipäätään. Millaisia koteja suomalaiset haluavat? Miten me todellisuudessa haluamme asua? Tällä hetkellä ympäri Suomea on noussut ja nousee koko ajan lisää uusia taloja. Useiden eri tutkimusten mukaan suomalaiset janoavat tällä hetkellä kaupunkeihin ja niiden ympäryskuntiin. Itse päädyimme siihen, mihin tutkimusten mukaan useimmat lapsiperheet eli ympäryskuntaan, jossa luonto sekä palvelut ovat sopivan lähellä. Eräänä pakkaspäivänä selailin sattuneesta syystä asuntomessujen virallisia sivuja ja löysin sieltä messujärjestäjän teettämän asukasbarometrin, jonka mukaan suomalaisista…

88% Kokee asuvansa lähellä luontoa

84% asuu alueella, joka sopii hyvin omaan elämäntilanteeseen ja tarpeisiin

80% asuu sopivan kokoisessa asunnossa

77% asuu sopivan lähellä kauppoja ja hyviä palveluja

73% asuu itselleen sopivan hintaisessa asunnossa

73% asuu hyväkuntoisessa asunnossa

Tästä päätellen olemme hyvin tyytyväisesti asuvaa kansaa. Ei siis mikään ihme, että olemme maailman onnellisin kansa. Olemme sekä onnellisia että myös monella tapaa todella etuoikeutettuja. Harvassa maassa on mahdollista, että 88% asukkaista kokee asuvansa lähellä luontoa. On myös suuri etuoikeus asua alueella, joka sopii omaan elämäntilanteeseen ja tarpeisiin. Kyseinen prosentti voisi olla eri, jos asiaa kävisi kysymässä esimerkiksi Brasilian slummeista. Espanjalaiset voisivat myös vastata eri tavalla sopivan kokoisessa asunnossa asumisesta, sillä samankokoisessa asunnossa, jonka me rakennutamme nyt meidän kolmihenkiselle perheelle, voi Espanjassa asustaa kymmenkunta ihmistä.

Samaisen sivuston barometristä selvisi myös toinenkin mielenkiintoinen asia. Barometrin mukaan suomalaisen valitessa asuntoa hän ei ole valmis tinkimään seuraavista asioista:

Asuinalueen viihtyvyys

Asuinalueen rauhallisuus

Asunnon perusviihtyvyys

kun taas näistä suomalainen voi tinkiä:

Asunnon keskeinen sijainti

Asunnon materiaalit ja varustetaso

Asunnon koko

Taas kerran koin olevani yhtä suomalainen kuin kaikki ne sata uuden ruokakaupan avajaisissa ämpäriä jonottavat ihmiset. Meille asuinalueen viihtyvyys ja rauhallisuus oli merkittävä tekijä. Lisäksi asunnon viihtyvyys on ollut koko suunnittelun yksi kulmakivi. Asunnon normaalista poikkeava valmistustapa on tuonut pienimuotoisia rajoitteita koskien joitakin materiaali- sekä varusteratkaisuja, ja niin kuin muutkin suomalaiset olemme mekin olleet valmiit niistä tinkimään. Toki kaikki kivet on käännetty ennen kuin jostakin on luovuttu. Minkälaisessa kodissa ja minkä tyyppisessä ympäristössä sinä haluaisit asua? Tule tutustumaan meidän sekä monien muiden koteihin kesällä Kouvolaan Asuntomessuille. Haastan sinut kiertämään alueen sekä meidän Villa Elementin ja kertomaan kommentteihin toteutuiko juuri sinun mielestäsi barometrin tulokset meidän kodissamme.

Nähdään messuilla! 


Luvassa piakkoin kuvia hallista talon edistymisestä ja tontin tämän hetkisestä tilanteesta!
 
Hallissa meidän talohan nousee siis aivan mieletöntä vauhtia! Tavoite onkin, että kuukauden päästä oltaisiin kuljetushommissa! Jännittävää! 

Aurinkoisin terveisin
 Iida

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eristämisestä

Xamk yhteistyö

Pohjapiirrustuksia by Xamk